Historie

In 1930 veranderde zoon Ben (senior) en zijn vrouw Ann van der Linden het Café in een zaak in ‘wijnen en gedistilleerd’. Achter de zaak was eveneens de ‘Eerste Soestdijksche Limonade Fabriek’ gevestigd. Hier werden diverse limonades gemaakt en afgevuld in die prachtige blauwe en groene chiffonflessen.

In 1973 was het tijd voor Ben (junior). Zijn verloofde en later vrouw Elly werkte toen nog bij de AVRO, Hilversum drie. Ben bouwde de zaak verder uit en gaf meer aandacht aan de wijn. In die tijd waren de Duitse wijnen mateloos populair in Nederland. In 1988 kwam er naast de Slijterij-Wijnhandel ook een Drankengroothandel ‘Belindo’ bij. Met het agentschap van Brand Bier werd de horeca van heel Midden-Nederland beleverd.

In 2004 hebben dochter Angelique en zoon Alexander de zaak overgenomen. In die beginjaren bestierden zij er naast de Slijterij-Wijnhandel ook nog een delicatessenwinkel en restaurant bij. Inmiddels zijn deze overgedragen aan een andere partij en zijn de vizieren weer gericht op de drank. Alexander heeft sinds 2013 zijn eigen Wijn & Whiskyhandel ‘Kwestie van Smaak’ in Utrecht. Angelique heeft nu sinds jaar en dag de leiding van dit prachtige bedrijf dat al meer dan een eeuw bestaat. Samen met 3 medewerkers en haar ouders hebben zij veel plezier in het adviseren en verkopen van de mooiste dranken uit de hele wereld. Het geven van proeverijen en cursussen heeft een grote vlucht genomen.

Terug

Even geduld a.u.b.