Over ons

Historie

In 1910 richtten Jan van der Linden en Cornelia ten Haaf ‘Café de Tramhalte’ op. In die tijd reed er een paardentram van Soest naar Baarn. Bij hen voor de deur was de laatste halte voordat de paardentram doorreed naar Baarn. De passagiers dronken vaak nog een borreltje bij Jan en Cornelia. Hier startte de 1e generatie Van der Linden de geschiedenis.

Lees meer over de historie

Wijn

Wij zijn partner van Les Généreux, een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandelaren. De wijnen worden vanuit de hele wereld rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd. Daardoor hebben we direct contact met de producent en is er geen sprake van een extra tussenhandel. We kunnen de klant dus altijd een interessante, scherpe, prijskwaliteit verhouding aanbieden.

Jaarlijks bezoeken we zelf een aantal van onze wijnboeren en komen verschillende wijnboeren naar Nederland voor proeverijen. Zo zien zij hoe wij werken met hun product. En de klant hoort uit eerste hand hoe de laatste oogst is geweest en hoe de wijnen zich ontwikkelen.

Likeuren, whisky en speciaal bier

Er is bij ons veel keuze in diverse soorten gedistilleerd en likeuren. Er staan zo’n 250 verschillende whisky’s op de plank. U vindt bekende merken als Macallan en Glenlivet, maar ook de kleinere distilleerderijen zijn bij ons te vinden en daarnaast specialiseren wij ons ook in de onafhankelijke bottelaars. De whisky van de maand is elke keer een verrassende mooie whisky. Uiteraard kunt u bij ons terecht om te proeven; er staan altijd verschillende whisky’s open.

Gin, Rum en Vodka zijn momenteel erg populair. Ook  hier ziet u de bekende merken staan, maar we zoeken ook juist die minder bekende distilleerderijen op. De Belgische Gins van distilleerderij Filliers zijn prachtig en de Cognacs van Montifaud zijn niet zo bekend, maar ontzettend lekker. Denk ook aan prachtige Grappa’s en mooie Calvados.

Wij verkopen binnenlandse en buitenlandse Speciaalbieren die u niet direct op iedere straathoek ziet staan. Wij zijn samen met onze leverancier continu op zoek naar nieuwe, onbekende, maar niet te versmaden bieren van brouwerijen met een mooi verhaal uit voornamelijk België en Nederland. Op dit moment hebben we een kleine 200 verschillende binnen- en buitenlands speciaal bieren in het assortiment. Mochten wij iets niet op voorraad hebben dan kunnen we het binnen een week alsnog in huis hebben.

We besteden veel aandacht aan dranken en de bijbehorende spijzen. Onze medewerkers zijn goed in het geven van culinaire adviezen. Regelmatig organiseren we proeverijen en cursussen.

Klik hier voor meer informatie over proeverijen.

Ben van der Linden pand 1910

Pand 1910

Ben van der Linden pand 2010

Pand 2010

Even geduld a.u.b.