Over ons

Historie

Met een trotse geschiedenis die teruggaat tot 1910, toen Jan van der Linden en Cornelia ten Haaf 'Café de Tramhalte' oprichtten, vormen wij een tastbare erfenis van gastvrijheid en ambacht. Gelegen aan de laatste halte van de paardentram van Soest naar Baarn, bood ons café een rustplaats voor reizigers, waar ze vaak genoten van een verfrissing en goed gezelschap.

In 1930 nam zoon Ben (senior) het stokje over, samen met zijn vrouw Ann, en transformeerde het café tot een gevestigde zaak in wijnen en gedistilleerd. Achter de schermen floreerde ook de 'Eerste Soestdijksche Limonade Fabriek', waar een scala aan verfrissende limonades werd geproduceerd en afgevuld in kenmerkende blauwe en groene chiffonflessen.

De volgende generatie, vertegenwoordigd door Ben (junior) en zijn vrouw Elly, nam de zaak in 1973 over. Met een scherp oog voor kwaliteit en trends, bouwden zij de zaak verder uit, vooral gericht op de groeiende populariteit van Duitse wijnen in Nederland. De toevoeging van Drankengroothandel 'Belindo' in 1988, samen met het agentschap van Brand Bier, versterkte onze positie als toonaangevende leverancier van dranken in Midden-Nederland.

In 2004 namen Angelique en Alexander, dochter en zoon van Ben (junior) en Elly, het roer over. Met een vernieuwde focus op dranken, richtten zij zich op de kernactiviteiten van de slijterij-wijnhandel. Hoewel ze in de beginjaren ook een delicatessenwinkel en restaurant runden, hebben ze deze takken van het bedrijf overgedragen aan andere ondernemers. Sindsdien hebben ze met passie en toewijding het bedrijf geleid, ondersteund door een toegewijd team van medewerkers.

Angelique heeft met vastberadenheid en visie het bedrijf geleid naar waar het nu staat, een bloeiende onderneming met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Samen met haar team blijft ze de hoogste kwaliteit dranken uit de hele wereld aanbieden, met een focus op persoonlijk advies en uitmuntende service. Het organiseren van proeverijen en cursussen vormt een integraal onderdeel van onze missie om onze klanten te inspireren en te verrassen met nieuwe smaken en ervaringen.

 

Wijn

Wij zijn trots partner van Les Généreux, een unieke samenwerking tussen Nederlandse topwijnhandelaren. Onze wijnen komen rechtstreeks van gepassioneerde wijnboeren over de hele wereld, zonder tussenkomst van extra schakels. Dit betekent dat we direct contact hebben met de producent en altijd een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden aan onze klanten.

Jaarlijks brengen we persoonlijk een bezoek aan een selectie van onze wijnboeren, en nodigen we hen uit voor proeverijen hier in Nederland. Op die manier kunnen ze zien hoe wij met hun product werken, terwijl onze klanten uit eerste hand informatie krijgen over de laatste oogst en de ontwikkeling van de wijnen.

Gedestilleerd en speciaalbier

Bij ons vind je een uitgebreide selectie van diverse gedistilleerde dranken en likeuren. Op onze planken prijken zo'n 250 verschillende whisky's, variërend van bekende namen zoals Macallan en Glenlivet tot pareltjes van kleine distilleerderijen en gespecialiseerde bottelaars. Elke maand selecteren we een verrassende whisky als 'whisky van de maand', en uiteraard kun je bij ons altijd verschillende whisky's proeven.

Gin, rum en vodka zijn momenteel enorm populair, en wij bieden zowel de bekende merken als verborgen juweeltjes van minder bekende distilleerderijen aan. Denk aan de prachtige gins van Belgische distilleerderij Filliers en de heerlijke, maar minder bekende cognacs van Montifaud. Ook hebben we een indrukwekkende collectie grappa's en mooie calvados.

Ons assortiment speciaalbieren omvat zowel binnenlandse als buitenlandse bieren die je niet zomaar overal vindt. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, verrassende bieren van brouwerijen met een uniek verhaal, voornamelijk uit België en Nederland. Momenteel hebben we ongeveer 200 verschillende speciaalbieren in ons assortiment, en als we iets niet op voorraad hebben, kunnen we het binnen een week voor je regelen.

We besteden veel aandacht aan de combinatie van dranken en spijs. Onze medewerkers zijn experts in het geven van culinaire adviezen, en regelmatig organiseren we proeverijen en cursussen om onze klanten te inspireren en te laten genieten van de prachtige wereld van dranken.

Bekijk hier onze proeverij agenda: https://www.vanderlinden-soest.nl/proeverijen

Ben van der Linden pand 1910

Pand 1910

Ben van der Linden pand 2010

Pand 2010

Pand 2024

Even geduld a.u.b.