Angelique Hoving - van der Linden

Eigenaar en vinoloog

Angelique is de 4e generatie die aan het roer staat in het familiebedrijf Van der Linden. Haar ouders, Ben en Elly, hebben haar eveneens besmet met het ondernemerschap. Inmiddels is ze ruim 20 jaar eigenaar van de slijterij - wijnhandel. In 2023 heeft de winkel een metamorfose gekregen en kan weer jaren vooruit. Angelique is gediplomeerd vinoloog en liquorist en geeft graag proeverijen, adviseert de klanten in de winkel graag en ook horecabedrijven zijn bij haar aan het juiste adres. Het zoeken naar de beste wijn-spijs combinatie is haar op het lijf geschreven. Een van haar favoriete wijnen is de rode 'Ultreia' van een van Spanjes meest eigenzinnige wijnmakers Raul Perez uit Bierzo; een op en top verfijnde Spaanse rode wijn. Denk aan de smaak van verse kersen en de geur van vuursteen. De druiven zijn afkomstig van ruim 50 jaar oude stokken. Op en top genieten voor Angelique!

De aanbevelingen van Angelique

Erik Vermeer

Vinoloog

Erik is sinds 2007 werkzaam bij Van der Linden.. Daarvoor heeft hij bij diverse slijterijen in het land het vak geleerd. Als geboren Schiedammer, de bakermat van de jenever, is het bijna logisch dat hij dit vak in is gegaan. Erik is overal in het bedrijf te vinden, Hij zorgt ervoor dat de voorraden kloppen, adviseert in de winkel en zorgt ervoor dat de bestellingen door het hele land bezorgd worden. Naast gediplomeerd slijter is hij tevens vinoloog. Ook over whisky kan Erik u alles vertellen. Een van zijn favoriete whisky’s uit het assortiment is de Laphroaig Quarter Cask. Turfrook, gecomplementeerd met romige zijdezachte kokosnoot tonen. De smaak is intens, krachtig, gecombineerd met een hint van zout en een elegante en romige afdronk.

Astrid Pot

Wijn- en whiskyadviseur

Astrid is al ruim 30 jaar een vertrouwd gezicht bij ons in de zaak. Als gediplomeerd Slijter heeft zij veel kennis van het gehele assortiment. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is zij aanwezig en helpt u bij het maken van de juiste keuze. Of het nu om wijn, whisky, bier of likeur gaat, bij haar bent u aan het juiste adres. Astrid’s favoriete wijn uit het assortiment is de Verdejo Seleccionada van Castelo de Medina. Een heerlijke witte wijn met een fris aroma van rijp fruit en lichte toastgeuren. Een stuivend aroma met een lange afdronk. De bekende Limoncello van Villa Massa is bij haar ook geliefd. Mooi om puur te drinken vanuit de vriezer, maar ook heerlijk als zomerse mix samen met Prosecco.

De aanbevelingen van Astrid

Per  Hulscher

Per Hulscher

verkoopmedewerker

Op zaterdag versterkt Per ons team. Hij kan de klanten wegwijs maken in de winkel, over diverse artikelen advies geven en is een natuurtalent qua inpakken. U vindt Per veel rondom de kassa, maar ook op vormgevingsvlak voert Per allerlei klussen uit. Naast zijn werk bij Van der Linden hoopt hij dit jaar het VWO af te ronden.

Fabian Rompas

Wijn en communicatieadviseur

Fabian zijn passie bij wijn en whisky is begonnen toen hij aan het werk ging bij de plaatselijke slijterij in zijn woonplaats. Sindsdien is hij, met zijn slijtersvakdiploma op zak, doorgegroeid tot een verfijnd proever en kenner van zowel wijn, whisky en verschillende cocktails. Fabian komt ons niet alleen versterken in de winkel, maar ook op communicatievlak, waaronder de sociale mdia. Hij is namelijk naast zijn werk ook bezig met zijn studie communicatie. Als je aan Fabian vraagt wat zijn favoriete wijn is, is de keuze snel gemaakt. Domaine La Tour Beaumont Val de Loire Chardonnay Tradition 2021. "Een prachtige wijn met de smaak van rijp fruit en lichte toastgeuren. "

Even geduld a.u.b.